ESERLERİ
MUZ KABUĞU CİNAYETİ
Kaza süsü verilmiş bir cinayet ve ardından işlenen başka bir cinayetle gelişen olaylar...
Erhan Gökgücü'nün kaleminden, iktidar ve güç çatışmalarının insan ilişkilerindeki etkisini başarılı bir biçimde iki cinayetin temel motivasyonu olarak ele alan etkileyici bir polisiye roman...
PROFESÖR NEBULUS YA DA BİLİMİN TEHLİKESİ
Profesör Nebulus, yalan söylemekten vazgeçmeyen insanoğlunun bu sorununa bir çözüm bulmak adına, "yalan söylemeyi engelleyecek bir formül" bulur. Formül devlet tarafından ele geçirilecekken, Nebulus elindeki bütün sıvıyı yok eder. Buluşunun kötü amaçla kullanılacağını öğrenen mucit, bir yandan yaptığı işin doğru olup olmadığını düşünürken diğer taraftan politik güçlerle karşı karşıya gelir. Profesör Nebulus ya da Bilimin Tehlikesi toplum eleştirisi yapan bir kara komedi örneği.
İKİ KALAS BİR HEVES
İki Kalas Bir Heves, tiyatro tarihimizdeki ünlü tuluatçı Komik-i Şehir Abdürrezzak Efendi'nin trajikomik yaşam öyküsünden yola çıkarak özgürlük kavramını işliyor.
RAMAZAN'LA CÜLİDE
Ramazan'la Cülide, Romeo ve Juliet oyununa göndermeler yaparak kırsal kesimden büyük kente "kurtuluş" için gelmiş kişilerin, bu kez mafya- sermaye ilişkileri içinde yazgılarının hiç değişmediğini anlatıyor.
GIORDANO BRUNO
Giordano Bruno, 16. yüzyılda düşüncelerinden dolayı Engizisyon Mahkemesi'nce yakılarak öldürülen Bruno'nun yaşamını ve yargılanma sürecini anlatan tarihi bir oyun.
MEMLEKETİM MEMLEKETİM
Memleketim Memleketim, düşüncelerinden dolayı büyük baskılara uğramış, gazeteci- düşünür Sabiha Sertel'in yaşamını ve eşiyle birlikte sahip oldukları Tan Gazetesi'nin yakılması olayını anlatıyor.
GERÇEK KURBANIN ACISI
Duyarlılık Üzerine Vivaçe ile birlikte Bakırköy Belediyesi Oyun Yazım Yarışmalarında ödül alan oyun, toplumumuzun yaşadığı yakın siyasal olaylar nedeniyle baskı ve işkence görmüş, yaşamını yitirmiş insanların, kendilerinin ve geride bıraktıkları sevenlerinin çektiği acıları, karamsar yaşamlarını anlatıyor.
DUYARLILIK ÜZERİNE VİVAÇE
Gerçek Kurbanın Acısı ile birlikte Bakırköy Belediyesi Oyun Yazım Yarışmalarında ödül alan oyun, toplumumuzun yaşadığı yakın siyasal olaylar nedeniyle baskı ve işkence görmüş, yaşamını yitirmiş insanların, kendilerinin ve geride bıraktıkları sevenlerinin çektiği acıları, karamsar yaşamlarını anlatıyor.
REJİ SANATI
Ülkemizde tiyatro sanatının oyunculuk, oyun yazarlığı, sahne tasarımı, dramaturji gibi disiplinleri için üniversite bölümleri var; ancak rejisör yetiştiren bölüm bulunmamakta. Tiyatro yaşamımızda kuşkusuz iyi rejisörler görüldü. Ama ne yazık ki hiçbiri, bazı söyleşiler, makaleler, denemeler dışında deneyimlerini, bilgilerini yazıya dökemediler.
Reji Sanatı, uzun yıllar Devlet Tiyatrolarında ve özel tiyatrolarda rejisörlük yapmış, en son Devlet Tiyatroları Başrejisörlüğü'nde bulunmuş olan Erhan Gökgücü'nün gerek kendi deneyimlerinden gerek konservatuvarlarda verdiği derslerden yola çıkarak hazırladığı çalışması.
Reji Sanatı, ülkemizde " tiyatroda reji tekniği ve uygulamaları" alanında yayımlanmış ilk kitap olma özelliğini taşıyor.
PROMETE 1940
1936 haziranında, bir köy öğretmeninin o dönemin koşullarında yaşadığı zorlukların konu edildiği iki perdelik oyun, 1998 yılında Hasan Âli Yücel Oyun Yazma Yarışması Ödülü'ne layık görülmüştür.